Sprekers

De sprekers:

Dr. N. Harrison
Dr. N. Harrison
Neuropsychiater – Brighton and Sussex Medical School, Verenigd Koninkrijk.
Gespecialiseerd in psycho-neuro- immunologie en doet onderzoek naar infecties, inflammaties, psychiatrie en immunologie, en onderzoekt de neurobiologische basis van onder andere autisme.

D.r B. Hyde
Dr. B. Hyde
Chemicus, arts en onderzoeker – Ottawa, Canada.
Senior Fellow of the Canadian Royal College. Oprichter van the Nightingale Research Foundation, die zich heeft gespecialiseerd in ME.

Dr. N. Speight
Dr. N. Speight
Kinderarts – The University Hospital of North Durham, Verenigd Koninkrijk.
Expert op het gebied van ME/cvs bij kinderen. Medisch adviseur bij The ME Association. Lid internationaal expert panel over ME, medeauteur Internationale Consensus Criteria en Primer voor ME.

Mw. C. Tobbacco
Mevr. C. Tobback
Voedingsdeskundige – Himmunitas, Brussel, België.
Als diëtiste begeleidt ze onder andere patiënten met chronische vermoeidheid en fibromyalgie in het gezondheidscentrum Himmunitas, en in diverse centra in het buitenland. Werkte ook voor het eerste elftal van R.S.C. Anderlecht.

Dr. A.M. Uyttensprot
Dr. A.M. Uyttersprot
Neuropsychiater – Vilvoorde en Meise, België.
Studeerde geneeskunde aan de RUG Gent en volgde een opleiding tot neuroloog en neurofysioloog in het Academisch Ziekenhuis Leiden en specialiseerde zich verder in de psychiatrie bij het Universiteits Ziekenhuis Gent, en instellingspsychiatrie bij Psychiatrisch Instituut Sancta Maria. Werkt als neuropsychiater gespecialiseerd in ME/cvs in het CVS-centrum AZ Janportaels te Vilvoorde en in een privé-praktijk in de Atlaskliniek te Meise.

Prof. Dr. F. Visser
Prof. Dr. F.C. Visser
Cardioloog – Stichting Cardiozorg, Nederland.
Opleiding geneeskunde aan de Universiteit van Leiden en de opleiding tot cardioloog in het VUMC. Cardioloog en bijzonder hoogleraar in het VUMC en waarnemend opleider van de A opleiding van cardiologen in het VUMC. Sinds 2008 werkzaam in Zelfstandig Behandelcentrum Stichting Cardiozorg in de Parkstad kliniek te Amsterdam.